Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákönkormányzata

PROGRAMOK

2017/2018-as tanév

2017. február 14-én  a farsang előkészítéséről, a nyári Erzsébet-táborról,  az Erasmus programmal Budapestre tett látogatásunkról és a programhoz készült  prezentációkról  beszélgettünk. Megnéztük az első filmet is a Holokauszt ról,  amelyet diáktársaink a sepsiszentgyörgyi  Erasmus projekt látogatásra visznek ki.

2017. december 11-én  könyvtári karácsonyt szervezünk.  Képek.

2017. októberében papírgyűjtést szerveztünk. Képek

2016/2017-es tanév

2017. június 14-én  
  a Diákönkormányzat szervezésében a bánki Tájházban rendeztük meg a Nagy kalóznapot, ahol  az akadályverseny mellett az éves munkát is értékeltük.  Képek.
A 3.a osztály bevonulása:

Egy elgondolkodtató videó:
2017. április 12-én izlandi napot tartottunk.  Kiállításon , személyes élménybeszámolón és vetélkedőn ismerkedtünk ezzel az egzotikus országgal.  Képek.

2017. április 10-11-én tavaszi papírgyűjtést tartottunk.

2017. március 8-án Máltával ismerkedtünk előadás  és vetélkedő formájában.  Képek

2017. február 8-án  vetélkedőn vettek részt a dákönkormányzat tagjai  Írországról.  Képek.

2017. . január 31-én   nagysikerű szkander verseny keretében kerestük iskolánk legerúsebb  lányait és fiait.
 1. évolyamon 
Léhi Viktor 1.b és Szőllősi Zsófia 1.b
2. évgolyamon
Nagy Ferenc 2.b és Tejfel Amanda 2.b
3. évfolyam
Szűcs Martin 3.b és Juhász Ramóna 3.v
4. évfolyam
Jámbor Dániel 4.a és Balogh Renáta 4.b

5. évfolyam
Csirkés  Noel 5.   Budai Fanni 5.a
6. évfolyam
Varga Attila 6.a és  Turbucz Tea 6.b
7. évfolyam
Nagy Armand 7.b és Balogh Gyöngyi 7.b
8. évfolyam
Mikó László 8.a
GRAGULÁLUNK AZ EREDMÉNYEKHEZ!


2016. december   megtartottuk a hagyományos könyvtári karácsonyunkat.  Minden osztály 2-3 díssze, jó kívánsággal érkezett. Zita, Kati és Csilla néni az ír, a máltai és az izlandi karácsonyi szokásokról mesélt.   Képek

2016. november 16-án  tartott  összejövetelünkön meghallgattuk  Zita  és Ibolya néni beszámolóját  az íroszági tanulmányútjukról, Komócsin Sári beszámolt a Diákparlamenten történtekről, majd megbeszéljük a hagyományos könyvtári karácsony időpontját l és a hozzá kapcsolódó feladatokat.

2016. november 15-én Komócsin Sára és Markó Anna képviselte iskolánk diákjait a Diákparlamenten.


2016.. október 4-5-én őszi papírgyűjtés lesz. Kérjük, hogy az újságokat összekötve hozzátok! Vigyázzunk a környezetünkre!


2016. május 27-én kaptuk a jóhírt, hogy a sokszínűség jegyében megtartott rendhagyó diákönkormányzati gyűlésünkről készült videóösszeállításunk az országos versenyen első helyezést ért el.

2016. május 9-én rendhagyó diákönkormányzati gyűlést tartottunk a könyvtárban az eTwinning program által meghirdetett "Ünnepeljük a sokszínűséget" projekt keretében. Kriszti néni mesélt a nemzetiségi létről, a több nemzetiségű családról, mileyen kisebbségben lenni és milyen áttelepültnek . Milyen pozitív és negatív hozadéka lehet annak, ha valaki nem az anyaországban él. Beszélgettünk a toleranciáról, a diszkriminációról, a kulturális, vallási, etnikai, szociális és vagyoni sokszínűségről. Kvyzkérdéseket oldottunk meg, majd elkészítettük a sokszínű világ virágunkat. A diákönkormányzati gyűlésen Kati néni és Ibolya néni mellett András bácsi is részt vett. András bácsi beszélt az Eötvös kupa és a sokszínűség kapcsolatásról.

2016. május 4-én szerdán, illetve május 9-én hétfőn diákönkormányzati gyűlés lesz a könyvtárban. Május 9-én az aktuális feladatokról beszélünk, május 9-én pedig "Ünnepeljük meg a sokszínűséget" eTwinning kampány keretében beszélgetünk arról, „Hogyan definiálhatjuk a sokszínűséget?”, „Mit tehetünk a megőrzéséért?” és „Hogyan támogathatjuk?”

2016. április 26-27-én papírt gyűjtöttünk.
DIÁKJOGOK

Kattints, és nyisd meg!


Gyerekjogok oldala. Kattints!

HA BAJBAN VAGY, HA TANÁCS OT SZERETNÉL KÉRNI

kÉK VONAL - ingyenesen hívható segélyvonal: Kattints a képre az oldal megnyitásához!Beszámolók

A változtatás jogát fenntartjuk

copyright: Seressné Barta Ibolya