Galéria

     Röplabda a Vörösmartyban

Az idei évtől nyílik lehetőség arra, hogy a játékot és a labdát szerető gyerekek iskolánkban röplabdázzanak.

A röplabdázás, mint minden sport, a rendszerességre, a fegyelemre, a küzdeni tudásra tanít meg. Emellett pozitív közösségi élményt ad, a pillanatnyi érintések miatt gyorsítja a reakciót és általában a gondolkodást, kifejezetten hasznos a szabadidő helyes eltöltését illetően.

Sokan féltik gyermekeiket a test-test elleni küzdelemtől és a sportsérülésektől. A röplabda erre kínál megoldást. Megvan az az előnye, hogy – mivel egy háló két oldalán játsszák –, test-test elleni küzdelemre nem kerül sor, így jelentősen kevesebb a sérülésveszély.

Szeretnénk, ha ez a szép csapatjáték kedvelt szabadidős tevékenység lenne iskolánkban, és reméljük, hogy akik ezt a sportágat választják, hamar sikerélményeket is szereznek.

A gyerekek már első osztályos korukban elkezdhetnek röplabda-edzésekre járni. Ebben az életkorban a labdás ügyesség fejlesztése, az alapérintések oktatása, a játékszabályok ismertetése, előkészítő mozgások, az életkornak megfelelő fizikai képességfejlesztés és rengeteg játék jellemzi a foglalkozásokat. Harmadikos korukban már versenyeken is szeretnénk indítani tanulóinkat.

A 11-12 éves gyerekeknek már – a fizikai képességfejlesztésen és a technikai elemek tökéletesítésén túl – csapattaktikákat is tanítunk. Szeretnénk, ha minél változatosabb kupákon, bajnokságokon vehetnénk részt.

A 13-14 éves tanulók az előbbi feladatok gyakorlásán kívül a különböző játékrendszerek ismeretét tanulják, és a specializált szerepkörök (feladó, középjátékos, szélső ütő, libero) feladatait is elsajátítják. A korosztályos csapatot több versenyen elindítjuk, ezenkívül évente edzőtáborozunk és több külföldi tornán is szerepelünk.

Az általános iskola elvégzése után a játékosok az Eötvös DSE-ben folytathatják sport-pályafutásukat.

A korcsoportokat – a gyerekek más feladataival koordinált terhelhetőség határain belül – felfelé is versenyeztetjük.

Rengeteg szépet és jót lehetne még erről a gyönyörű játékról írni, de inkább azt javasoljuk, hogy akik kíváncsiak rá, látogassanak el a tornaterembe és próbálják ki a játékot!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A KÖVETKEZŐ HONLAPOKON TALÁLHATÓ

DSE: http://eotvosvolley.fw.hu

Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség: http://hajduvolley.fw.hu

Eötvös Kupa: http://eotvoscup.fw.hu

Az Eötvös Kupa története: http://historyeotvoscup.fw.hu

Eötvös Kupa média-megjelenései: http://ekmedia.fw.hu


Aktuális hírek


Ebben a tanévben iskolánk diákjai is részt vesznek  az Eötvös Kupán.  Az alábbi csapat nevezett be:
2017. június 16-án 9 órától várjuk az óvodásokat a zsinórlabda bajnokságra. A felhívás letölthető innen.Intézményünk tantestületének tagjai sokat segítettek a 20. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna lebonyolításában.

A 2016. augusztus 29-i tanévnyitó értekezleten a tantestület ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag megszavazta, hogy iskolánk a jövőben is támogatja a rendezvényt.

Pedagógiai Programunk, munkatervünk és rendezvénytervünk is tartalmazza immár a programot.


Kapcsolódó honlapok:
A verseny honlapja: http://eotvoscup.fw.hu
Az Eötvös Kupa története: http://historyeotvoscup.fw.hu
Az Eötvös Kupa média-megjelenései: http://ekmedia.fw.hu