Galéria

     Röplabda a Vörösmartyban

Az idei évben is lehetőség  nyílik arra, hogy a játékot és a labdát szerető gyerekek iskolánkban röplabdázzanak.

A röplabdázás, mint minden sport, a rendszerességre, a fegyelemre, a küzdeni tudásra tanít meg. Emellett pozitív közösségi élményt ad, a pillanatnyi érintések miatt gyorsítja a reakciót és általában a gondolkodást, kifejezetten hasznos a szabadidő helyes eltöltését illetően.

Sokan féltik gyermekeiket a test-test elleni küzdelemtől és a sportsérülésektől. A röplabda erre kínál megoldást. Megvan az az előnye, hogy – mivel egy háló két oldalán játsszák –, test-test elleni küzdelemre nem kerül sor, így jelentősen kevesebb a sérülésveszély.

Szeretnénk, ha ez a szép csapatjáték kedvelt szabadidős tevékenység lenne iskolánkban, és reméljük, hogy akik ezt a sportágat választják, hamar sikerélményeket is szereznek.

A gyerekek már első osztályos korukban elkezdhetnek röplabda-edzésekre járni. Ebben az életkorban a labdás ügyesség fejlesztése, az alapérintések oktatása, a játékszabályok ismertetése, előkészítő mozgások, az életkornak megfelelő fizikai képességfejlesztés és rengeteg játék jellemzi a foglalkozásokat. Harmadikos korukban már versenyeken is szeretnénk indítani tanulóinkat.

A 11-12 éves gyerekeknek már – a fizikai képességfejlesztésen és a technikai elemek tökéletesítésén túl – csapattaktikákat is tanítunk. Szeretnénk, ha minél változatosabb kupákon, bajnokságokon vehetnénk részt.

A 13-14 éves tanulók az előbbi feladatok gyakorlásán kívül a különböző játékrendszerek ismeretét tanulják, és a specializált szerepkörök (feladó, középjátékos, szélső ütő, libero) feladatait is elsajátítják. A korosztályos csapatot több versenyen elindítjuk, ezenkívül évente edzőtáborozunk és több külföldi tornán is szerepelünk.

Az általános iskola elvégzése után a játékosok az Eötvös DSE-ben folytathatják sport-pályafutásukat.

A korcsoportokat – a gyerekek más feladataival koordinált terhelhetőség határain belül – felfelé is versenyeztetjük.

Rengeteg szépet és jót lehetne még erről a gyönyörű játékról írni, de inkább azt javasoljuk, hogy akik kíváncsiak rá, látogassanak el a tornaterembe és próbálják ki a játékot!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A KÖVETKEZŐ HONLAPOKON TALÁLHATÓ

DSE: http://eotvosvolley.fw.hu

Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség: http://hajduvolley.fw.hu

Eötvös Kupa: http://eotvoscup.fw.hu

Az Eötvös Kupa története: http://historyeotvoscup.fw.hu

Eötvös Kupa média-megjelenései: http://ekmedia.fw.hu


2017/2018-as tanév


Idén ismét szerepelnek iskolánk csapatai az Eötvös Kupa nemzetközi röplabda tornán

Az Eötvös Kupa eddigi története során 5 földrész 46 országából érkeztek játékosok. A tavalyi torna mindkét válfajába bekapcsolódtak iskolánk tanulói. A teremröplabda küzdelmeiben diákjaink 32 csapat közül a 24. helyet szerezték meg. Ez azért szép eredmény, mert a mi játékosaink minimum 6 évvel fiatalabbak voltak a megengedettnél. Érkeztek együttesek a 2017. évi teremröplabda versenyre pl. Finnországból, Máltáról, Fehéroroszországból, Kínából, stb. Gratulálunk a csapatnak és felkészítőjének Bencsik Andrásné Kati néninek!A strandröplabda Eötvös Kupán többek között Ausztrália és Óceánia képviseletében Vanuaturól egy válogatott strandröplabda páros érkezett, így immár 5 kontinens játékosai szerepeltek a tornán. A Vanuatu Röplabda Szövetség elnöke, Debbie Masauvakalo személyesen tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt, sőt iskolánk Galiba Fesztiválja készült virágkocsija mellett is készült közös kép velük és intézményünk igazgatójával.A strandröplabda Eötvös Kupán a vanuatui pároson kívül fehérorosz, macedón, nigériai, román, szerb, ukrán és természetesen több magyar páros is játszott. Köztük iskolánk tanulói Szász Nelli és Tarjáni Zsófia, akik az U12-es kategóriában a 9-12. helyen végeztek. Náluk is nagyobb bravúrt hajtott végre a Csík Viktória – Tatár Adrienn páros, akik a 16 kettős közül az előkelő 7-8. helyet szerezték meg.


A játékosoknak nagy öröm volt híres válogatott sportolók mellett játszani. A képen az U20-as kategóriában győztes vanuatui páros. Örülünk, hogy iskolánk tanulói bekapcsolódtak ebbe a nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi versenybe. Idén ismét indulnak iskolánk csapatai a terem és a strandröplabda Eötvös Kupán is. 

Pedagógiai Programunk, munkatervünk és rendezvénytervünk is tartalmazza immár a programot. 

Kapcsolódó honlapok: 
A verseny honlapja: http://eotvoscup.fw.hu 
Az Eötvös Kupa története: http://historyeotvoscup.fw.hu 
Az Eötvös Kupa média-megjelenései: http://ekmedia.fw.hu