Archívum

Iskolai hírek

2018/2019
2018. december 3. Szeretettel köszöntjük a Vörösmarty Napok keretében megrendezendő megyei nyelvi és szavalóversenyre érkezőket.
2018. december 4-én 17 órától várjuk a leendő elsős szülőket az iskolánkról szóló tájékoztató előadásra, beszélgetésre. Részletes tájékoztató lejjebb található.
2018. december 7-én nyílt napot tartunk. Részletes tájékoztató lejjebb található.
2018. november 20-án az alsós diákoknak rendeztünk szavalóversenyt a könyvtárban. Képek a fotóalbumban megtekinthetők.
A Szabó Magda emlékére rendezett XII. Mesemondó és Prózamondó Fesztivál eredményei letölthetők a főoldalon vagy az Aktualitások oldalán
2018. november 9-én a Széchenyi kerti Református Egyházközség templomában iskolánk tanára, Horváth Marcell és barátja, Takács Ákos adott jótékonysági koncertet.

2017/2018

23-án, hétfőn egészségnapot tartunk, témája az egészséges táplálkozás. 13 órától az aulában minden felsős előadást hallgat, majd 14 órától az ebédlőben saláta készítés lesz, amelyen osztályonként max. 5 tanuló + osztályfőnök (és szülő is jöhet) vesz részt.
2018. március 7-én, szerdán 16 órától a 29-es teremben az egyházak képviselői tájékoztatást adnak az iskolai hit- ér erkölcstan oktatás megszervezéséről az intézményünkbe járó diákoknak és szüleiknek.
2018. március 2-án Zán Lili és Nagy Henrietta az Arany János Emlékév záróünnepségén vettek részt Szűcs Magdaléna tanárnővel Nagyszalontán.
4. "A zene az kell, mert körülölel" című programba, amelyet a Debreceni Kőr Dáma Egyesület szervezett, iskolánk is bekapcsolódott.
2018. január 15-én iskolánk aulájában diákjaink, a tanulóink szülei és nagyszülei, valamit az intézmény pedagógusai Gyulai István: Örökségünk című szerzeményét adták elő.
2018 januárjától indul a Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szülő-Suli” - tanulók iskolai előmenetelének javítása és a korai lemorzsolódás visszaszorítása az iskola-család együttműködésére alapozott egyéni fejlesztésen keresztül című (EFOP-3.11.1-17) 2 éves projekt. Az érintett diákok és szüleik rövidesen értesítést kapnak a programban való részvéelről.
2017. december: A Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia Alapítványa 150 ezer forint értékú könyvet adományozott az iskolai könyvtárnak! Köszönet Kissné
Karacs Róza és Radácsiné Kovács Gabriella pedagógusaink lelkes szervezőmunkájának, és a diákok kitartó versenyzésének.
2017. december 20-21-én karácsonyi vásárt tartunk az iskolában.
2017. december 19-én az óvodásoknak adunk karácsonyi műsort.
2017. december 13-án karácsonyi koncertet ad a művészeti iskola a
református templomban.
2017. december 11-én az Erasmus program mobilitásaiban érdekelt
szülőket 17 órától várjuk a könyvtárban.
2017. december 8-án 7.30-tól várjuk a leendő elsős szülőket bemutató
órákra. Részletesebb információ az Oktatás és nevelés menüpont alatt
Beiskolázás fülön található.
2017. december 11-én 13.30-tól rendezzük meg a hagyományos könyvtári
karácsonyt a diákönkormányzattal együtt.
2017 szeptemberétől indult iskolánk Erasmus+ projektje 4 partnerrel. Az
első találkozóra 2017. november 13-19. között
került sor Portugáliában.

Gyermekvédelem

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság elkészítettte A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében című anyagot.. A tájékoztató anyag letölthető innen.


PÁLYAORIENTÁCIÓ


Szakma Sztár Fesztivál

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). Az országos döntőre, a „X. Szakma Sztár Fesztivál” -ra iskolánk is meghívást kapott a Debreceni Szakképzési Centrumból (DSZC) A szakmák legjobbjainak versenyére 2017. április 25 –én került sor Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. Nagyszerű volt látni az ország legjobb leendő fiatal szakembereinek tudását. Precíz, részletes, igényes tájékoztatást kaptunk mindenütt a versenyfeladatokon kívül a döntőbe került tanulókon át, minden a versennyel, a szakmával kapcsolatos információkról. Lenyűgöző volt a régi, hagyományos szakmák mai eszközparkjainak látványa, műszaki paramétereinek széles spektruma, valamint a jövő szakembereinek munkavégzésébe bepillantani. Óriási élményt nyújtott Radnainé Filep Ildikó részére a látogatás, aki iskolánk intézményvezető-helyetteseként vett részt a programon. Ezúton is nagyon köszönjük a lehetőséget. Büszkék vagyunk arra, hogy a DSZC tanulói ilyen nagy számban és ilyen eredményesen szerepeltek az országos döntőn. Intézményünk a pályaválasztás segítésével hasznosítani tudja a látottakat, hallottakat. KÉPEK

október 5. Az Állatok világnapja
alkalmából a Csengő Patkó Lovastanya és a Debrecen Kutya Sportklub
képviselői szereztek felejthetetlen perceket diákjainknak és a hozzánk látogató
óvodásoknak.

Nemzetközi kapcsolatok
2016. augusztus - december
augusztus:Eötvös Kupa keretében a korábbi Comenius programban partneriskolánk
delegációja érkezett Debrecenbe Veliko Tarnovobol. Iskolánk pedagógusai
segítették a csoportot a városban, a sportrendezvényen, illetve szakmai
beszélgetésen.

2016. május-szeptember
1.Erasmus+ program keretében január végén tanártovábbképzésre pályáztunk, melynek
keretében 5 pedagógus mobilitására kaptunk támogatást. Ezen a nyáron
ketten Írországban, egy kolléga pedig Máltán vett részt szakmai
továbbképzésen. További információk az Erasmus+ oldalon 2. Az Eötvös
Kupa keretében a korábbi Comenius programban partneriskolánk
delegációja érkezett Debrecenbe Veliko Tarnovobol. Iskolánk pedagógusai
segítették a csoportot a városban, a sportrendezvényen, illetve szakmai
beszélgetésen. 3. 2016. május 9-én az eTwinning program keretében az
"Ünnepeljük együtt a sokszínűséget" projekthez kapcsolódtunk
beszélgetéssel, vetélkedővel és kézműves foglalkozással.


Tankönyvosztás alsósoknak 2016. augusztus 29-én 7-11-ig és 14-18 óráig, felsősöknek 2016. augusztus 30-án 7-11 és 14-18 órig lesz. A tankönyvek átvételének igazolásához szükséges személyigazolvány/diákigazolvány. (Diák is átveheti a tankönyveket, ha diákigazolványával igazolja magát.) Dr. Siposné Nagy Piroska tankönyvfelelős pedagógus. * A könyvtárból kölcsönzött könyvek kiosztására 2016. szeptember 2-ától a megszokott módon kerül sor osztályonként. Az időpontokról majd az osztályfónökök adnak tájékoztatást.