Művészeti iskola hírei


Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által rendezett regionális népdaléneklési versenyen szerzett eredményeink:

1. korcsoport, szóló kategória: Pólyik Noémi (2.) eredményesen szerepelt, tanára Tóthné Stumpf Noémi
1. korcsopor,t csoportos kategória Nagy Henrietta és Zán Lili (2.b) I. helyezést értek el, tanáruk Szűcs Magdaléna
2. korcsoport, szóló kategória: Pólyik Gréta (4.c) eredményesen szerepelt, tanára Szűcs Magdaléna
2. korcsoport, csoportos kategória: Jámbor Dániel László és Vilmán Pál (4.a) II. helyezést értek el, tanáruk Szűcs Magdaléna
3. korcsoport, csoportos kategória: Vagyas Zsuzsa tanítványiAIVörösmartys diákok fellépése a Hollywood Magyarországon koncerten

Debrecen – 2017. február 10-én egy nagyszabású koncertre került sor Hollywood Magyarországon címmel a Kölcsey Központban, melyen Hans Zimmer műveit hallhattuk, aki korunk egyik leghíresebb filmzeneszerzője. Olyan filmekből ismerhetjük a zenéjét, mint a Batman, a Da Vinchi kód, az Eredet, az Esőember, a Gladiátor, a Karib-tenger kalózai, vagy az Oroszlánkirály. 

A Monarchia Szimfonikus Zenekar játszotta a műveket Werner Gábor karmester irányításával. Az est sztárvendége Lisa Gerrard Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, Grammy-díjas és Bafta-díjas énekesnő volt, aki a Gladiátor című film eredeti előadója. A műsort színesítette, hogy az elhangzó részletekhez jeleneteket láthattunk a filmekből.

Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát a koncertet megelőző héten, hogy felkérést kaptunk, miszerint a műsor nyitányaként elhangzó Karib-tenger kalózai 3. című film elején elhangzó dalban fiú szólistáknak kellene közreműködniük. Ezt a nem is olyan könnyű részletet két tehetséges tanulónk, Baranyai Levente és Vilmán Pál előadásában hallhattuk a teltházas koncerten. Hatalmas élmény volt a fiúknak egy ilyen nagy létszámú szimfonikus zenekarral arra a pódiumra lépni, ahol néhány perccel később egy világsztár énekelt. Amikor lejöttek a színpadról, csak annyit mondtak a 10 éves gyerekek, hogy most érzik igazán milyen nagy megtiszteltetés ez nekik.

– Szűcs Magdaléna –

HAON oldalán megjelent cikk


A  zongoratanszak  hangversenyei  2016. május  19-én lesznek a  107-es,  és 119-es teremben 17 órától. 


A „De jó énekelni!” idegen nyelvi énekversenyen / német nyelv / a szolfézs tagozat diákjai a „Legattraktívabb produkció” díját nyerték el. A kis csapat tagjai: Erdei Roland 7.a, Csuka Viktória 8.b, Kovács Tibor 7.a, Balogh Vivien 7.a, Halász Bence 7.a. Felkészítő tanáruk Vagyas Zsuzsa volt.  
A  X. Jubileumi Versfesztivál megrendezésére 2016. április 11-én 9 órától kerül sor a Méliusz Juhász Péter Megyi Könyvtár Benedek Elek Könyvtárában.A változtatás jogát fenntartjuk

copyright: Seressné Barta Ibolya